Schimba datele calatoriei

Oferte

Descrierea hotelului



In tinutul valurit al Ardealului, inconjurat de cununa carpatica, acolo unde culmi impadurite coboara lin in lunca larga a Tarnavei Mari, la egala distanta intre burgurile transilvane Sighisoara si Medias (DN 14) se gaseste orasul Dumbraveni (mai demult Ibasfalau, sub stapanire hasburgica Elisabetapolis, saseste Eppeschdorf, armeana Ebesfalva, maghiara Erzsebetvaros, germana Elisabethstadt).

O supriza arhitectonica impresionanta prezenta in centrul localitatii este Hotelul Marion.

Avand o vechime de peste 100 de ani, hotelul a avut sansa de a rezista de-a lungul timpului in aceiasi forma arhitecturala, cladirile invecinate asemanatoare ca scop, destinatie si design disparand cu desavarsire.

Uimitor de originala, bogata in detalii arhitectonice, dar in acelasi timp simpla, practica si functionala, constructia impletea armonios inca de la inceputurile sale spatiul de desfacere cu locurile de odihna.

De la mijlocul secolului XX a devenit principalul complex comercial si hotelier din zona Tarnavei Mari dispunand de pivnite, depozite, bucatarii, 2 magazine, 4 saloane de primire, un birt popular si 10 camere de gazduire.

In prezent, pastrandu-si neschimbata arhitectura originala – la care o contributie importanta o au forma patrata, usor indulcita la margini, arcadele, structurile interioare din lemn de stejar, scarile majestuoase din marmura si labirintul pivnitelor – Hotel Marion se prezinta vizitatorilor cu un ambient absolut original, in care senzatia de liniste, siguranta si buna primire cu greu pot fi descrise in cateva cuvinte.

Dupa finalizarea modernizarii in luna iunie 2006, complexul hotelier Marion va asteapta cu 70 de locuri de cazare; un restaurant “Sala Arcadelor” de 200 locuri care include un salon de protocol denumit “Salonul Domnesc” excelent pentru intruniri, reuniuni, traininguri, seminarii, prezentari, simpozioane, conferinte, intalniri de afaceri, etc.; o gradina de vara “Terasa Rustica” cu 250 de locuri si o crama de 80 de locuri amenajata in pivnitele existente, “Crama Taraneasca”.

Harta